Начало Контакти

ЯМАТО демонстрираха как правят енергийни топки от ориз в ресторант Corso

24.10.2016

Легендарните барабанисти от Ямато показаха пред света своята тайна за енергична форма на сцена, която им помага да издържат и по 12 часа на сцена. Ден преди концерта им на 24.10. в зала 1 на НДК, музикантите гостуваха на ресторант Corso и демонстрираха за първи път как приготвят собственоръчно източника на своята неизчерпаема сила по време на шоу.

Саури, Масая и Субару от състава оформиха пред очите на гостите в ресторанта енергийни топки (така ги наричат, въпреки триъгълната им форма), които носят името онигири. Те се приготвят от японски ориз, сушени водорасли (листа нори), соев сос и черен сусам, но често ги консумират в комбинация с филе от сьомга. Саури сподели, че това е закуската им всеки ден. За да не им омръзне, смесват ориза с различни поправки, които правят вкуса им  разнообразен.

Онигири са задължителна стъпка за Ямато преди всеки концерт. Така се зареждат с енергия за шоуто, а след края му отново се хранят с тях, за да възстановят изгубените килограми и енергия. Обикновено всеки от Ямато сваля до 3 килограма от телесната си маса по време на участие.

С тях винаги носят необходимите съдове и приготвят енергийните оризови топки и бекстейдж. „Тайната на зареждащата сила е в ориза, водораслите и подправките, но най-вече в любовта и емоцията, с която оформяме ориза в шепите си“ казват от Ямато.

От енергийните оризови топки опитаха всички фенове и гости на ресторант Corso веднага след демонстрацията – японците по традиция обичат да споделят храната си.

След демонстрацията всички от Ямато обядваха в ресторант Corso, а блюдата бяха приготвени специално за тях – типични за родината им ястия, тъй като все още не са свикнали с европейската кухня. Менюто им се състоеше от суномоно – предястие, кимчи – туршия, супа мисо ширу, темпура със скариди и ориз басмати. Разбира се, нямаше как да не ги изненадаме с нещо типично българско и им поднесохме традиционна баница с тиква и кисело мляко. 

Абонирай се за нашия бюлетин