Начало Контакти

Виното на Септември

05.09.2016

Септември е месецът, който символизира началото на есента. Името му идва на латински septem означава седем, а старото славянско име на месец Септември било руен – “жълточервен”, понеже по това време земята се покривала с червените цветове на есенните цветя и листа. Някои го свързвали с цвета на виното, което започвало да се прави именно тогава.

През септември Corso вино магазин ви представя именно вино с есенно златист цвят – Франц Хаас Манна IGT. 

Нетипично и специално вино, което Франц Хаас е посветил на жена си Мария Луиза Манна. Виното е кюве от Ризлинг, Шардоне, късна реколта на Траминер и малък процент Совиньон Бианко. Лозята се намират в областите на Монтания, Егна и Алдино на височина  между 350 м и 850 м, а почвите им са доломитна (от Доломитите), пясъчна и с югозападни изложения.

В младостта си виното e със златни нотки, а след няколко години зреене се появяват и интензивните златисти оттенъци. Благодарение на комплексния си букет, напомня на бъз, шамфъстък и розови листенца с мека елегантност и минерална структура. По време на многобройните фази на еволюция, виното се представя с различни характеристики и перспективи, променяйки се и еволюирайки в бутилката и в чашата, продължавайки да изненадва и удивлява.

Преференциалната цена на бутилка Франц Хаас Манна IGT за вкъщи на Corso вино магазин през месец септември е 36,90 лв., намалена от 53,50 лв.

Знаете ли, че всяка година септември започва на същия ден от седмицата като декември.

Абонирай се за нашия бюлетин