Начало Контакти

Вино дегустация на български вина Ейнджълс Естейт

12.04.2017

Винарско имение Ейнджълс Естейт е създадено с мисията да произвежда впечатляващи и запомнящи се вина. Избата е позиционирана в непосредствена близост до язовир Жребчево, Нова Загора в склоновете на Средна гора.

Ейнджълс Естейт притежава 1065 дка нови лозови нaсаждения, създадени през 2007-2008 година. Червените сортове са Мерло, Каберне Совиньон, Каберне фран, Сира и Пети Вердо. Белите – Шардоне, Совиньон Блан, Вионие и Траминер.

Избата е разположена върху 14 000 м2 разгъната площ, от които 7000 м2 вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път. Самата технология на производство е под непрекъснат контрол на енолозите и е съчетана с ръчен труд.
Почвеният състав до язовира е разнороден – пясъчно-каменисти, канелено-горски и глинесто-варовити.

Каним ви да дегустирате и да се насладите на четири от вината на изба Ейнджълс Естейт в Corso. Всяко вино поднасяме с хапки, които разкриват вкуса му, а атмосферата на Corso градина, признаваме, е повече от предразполагаща към сладки приказки, най-вече с чаша отлично вино в ръка:

1. Ейнджълс Естейт, Уайт Стелиан 2016, Шардоне, Вионие, Совиньон Блан, Източна Тракийска низина
• Крокет от меки сирена
• Брускета с рукола и меден винегрет

2. Ейнджълс Естейт, Денеб Совиньон блан 2016, Източна Тракийска низина
• Аспержи с беарнез
• Филе от лаврак с билково масло

3. Ейнджълс Естейт, Денеб Розе 2016, Сира, Каберне Фран, Източна Тракийска низина
• Печено червено цвекло в сол сервирано с меко козе сирене
• Поширано пилешко филе в масло в коричка от запечени ядки

4. Ейнджълс Естейт, Стелиан 2012, Мерло, Каберне Фран, Сира, Каберне Совиньон, Източна Тракийска низина
• Телешко бон филе с чимичури
• Рокфор и ягоди

Алекс Велянов – производствен директор на винарната, лично ще представи вината, ще ви запознае с  история на избата и коя е подходящата комбинация на храна-вино. 

Всеки гост може да разговаря с Алекс и да поговори с него за тънкостите в съхранението на вино, интригуващи тайни от технологията на производството и многообразието от сортове и специфики на региона.

Във вечерта на дегустацията вината могат да бъдат закупени на преференциални цени.

Очакваме ви на 26 април, сряда, в 19:00 часа.
Куверт за вечерта на вино дегустацията: 20 лева.

Местата са ограничени и се изисква предварителна резервация на телефон 0877 777 530.

Абонирай се за нашия бюлетин