Начало Контакти

ВИНО ДЕГУСТАЦИЯ НА ВИНА БРАТАНОВ

19.01.2018

Винарна БРАТАНОВ е малък семеен проект на един баща и двамата му синове. Осъществяват мечтата си да възстановят наследствената лозаро-винарска традиция след 50-годишно прекъсване. За сбъдване на мечтата им помага завършилата в Дижон, Франция, млада еноложка Мария Стоева. 

В периода 2006 – 2008 г. засаждат 24  хектара собствени лозя с класическите сортове мерло, сира, каберне фран, шардоне, както и с местните рубин и тамянка. Теренът е разположен върху слънчевите хълмове на мистичната Сакар планина край гр. Харманли, Югоизточна България. Преминаващата наблизо р. Марица и проникващите по течението й ветрове от Егейско море оформят почти средиземноморски климат.

Част от отличените вина на винарната са Tamianka Single Vineyard 2014, която носи една от най-важните награди за избата – сребърен медал (91 т.) от Decanter 2016, както и сребърен медал от BIWC 2015. Merlot Private Reserve 2013 е наредено сред топ 10 на българските вина за 2016 г. на сп. ДиВино. През последните години емблематични за избата са вината от серията  “South Sakar Selection” – Chardonnay Sur Lie и червения купаж от Мерло & Сира 2013 (в топ 50 на ДиВино 2015 г.).  

Каним ви да дегустирате и да се насладите на пет от вината на изба Братанов в Corso. Всяко вино поднасяме с хапки, които разкриват вкуса му, а атмосферата на Corso градина е повече от предразполагаща към сладки приказки, най-вече с чаша отлично вино в ръка.  

Вината, които ще дегустирате, са:

1. Братанов, Шардоне Сюр Ли 2016
- Цикория с крем от свежо козе сирене, портокал и филиран бадем
- Хрупкава пене паста с пилешко рагу

2. Братанов, Сира Сан барик 2015
- Аранчини с център от биволска моцарела
- Сирене гауда с карамелизиран лук и печени фъстъци, поднесени върху домашно хлебче

3. Братанов, Мерло х Каберне Фран х Рубин 2013
- Топъл терин от агнешко бутче
- Крокет от свинска глава с домашна соева майонеза

4. Братанов, Каберне Фран 33
- Мини Grilled cheese сандвич със сирене бри и малинов мармалад
- Петит гато с млечен шоколад

5. Братанов, Десертна Тамянка 2015
- Морковен кейк с парфе от бял шоколад


Вината ще бъдат представени лично от сем. Братанови, еноложката на избата Мария Стоева, която е завършила образованието си в Дижон, Франция, и Ники Йорданов, търговски мениджър на избата.

Всеки гост може да разговаря с представителите на изба Братанов, да обсъди с тях тънкостите в съхраняването на вино, интригуващи тайни от технологията на производството и многообразието от сортове и специфики на региона.

Във вечерта на дегустацията вината могат да бъдат закупени с 20% отстъпка.

Очакваме ви на 25 януари, четвъртък, в 19:00 часа.
Куверт за вечерта на вино дегустацията: 20 лева.

Местата са ограничени и се изисква предварителна резервация на телефон 0877 777 530

Абонирай се за нашия бюлетин