Начало Контакти

Щурото парти на Виван Уестуд в Corso

16.02.2018

На 15 февруари в Corso Party Hall, по случай първата автобиографична книга на Виван Уестуд, се състоя нестандартно литературно четене, което преля в щуро парти, а главните участници и гостите бяха с ексцентрично топирани коси.

Виван Уестуд е кралицата на пънк модата и култура, една от най-влиятелните фигури в световните модни среди, превърнала се в икона и жива легенда. Описват я с думите „пълна откачалка“, бунтар“, „храбър иноватор“...

Книгата е написана в сътрудничество с Иън Кели и е издателски феномен, разкриващ неподозирани страни на нейната личност: „Новите идеи. Те ме правят щастлива. Вглъбяването в себе си не ми е присъщо.” 

Грандамата на британската мода е на достолепните 76 години, но не спира да провокира и вдъхновява с нестандартните дрехи, които твори и с личния си живот. Някогашна спътница на Малкълм Макларън, откривателя на „Секс Пистълс“, сега е омъжена за бившия си ученик, родения в Австрия дизайнер Андреас Кронталер, с 25 години по-млад от нея. 

„Докато преследвате идеите си, ще започнете да мислите, а това ще промени живота ви. Променяйки живота си, вие променяте света.“

Книгата е на издателство Colibri, а снимките направи Зафер Галибов.

Абонирай се за нашия бюлетин