Начало Контакти

Джаз легендите Орегон на вечеря в Corso преди концертите в София

21.11.2016

Джазмените от Орегон бяха посрещнати с богата трапеза в ресторант Corso вечерта преди двата им концерта в София на 21 и 22 ноември. Останаха впечатлени от българското гостоприемство, вкусната и богата трапеза, както и от българската ни история. Вечерята на Ралф Таунър, Пол Макендлес, Паолино дала Порта и Марк Уокър беше придружена с панорамна гледка към един от най-впечатляващите ни храмове – Руската църква "Св. Николай Чудотворец". Възхитени от сградата, музикантите споделиха как са се запознали с някои периоди от нашата история и че имат специален интерес към средновековното изкуство. В плановете им за престоя в България е да видят колкото се може повече паметници на културата. По време на вечерята си, като  любител кулинар Пол Макендлес оцени високо качеството и богатия вкус на родните продукти и ястия.

Музикалните легенди опитаха традиционна салата от печени чушки и свежо краве сирене, след която последва поширана сьомга в масло, сервирана с топла салата от киноа, а за десерт – чийзкейк със сезонни плодове.

Боянската църква е следващата спирка на джазмените, която да разгледат в свободното време от престоя си в България.

Повече от три десетилетия вече джазмените Орегон рисуват вълшебни музикални картини с помощта на китарата на Ралф Таунър, обоя на Пол Макендлес, баса на Глен Муур и перкусиите на Колин Уолкът.

Историята им включва 25 записани албума за различни лейбъли , концерти в известни клубове и концертни зали като Карнеги Хол, Линкълн център, Берлин Филхармоник Хол, Концертхаус Виена и турнета из целия свят - САЩ, Канада, Мексико, Южна Америка, Източна и Западна Европа, Северна Африка, Индия и Австралия и участия на най-големите и престижни фестивали по света и с множество награди.

Всичко за концертите на  групата Орегон: jazz-plus.com/oregon/

Абонирай се за нашия бюлетин