Начало Контакти

Corso Ателие за Десерти беше открито официално
в присъствието на полулярни гости

30.09.2016

Вечерта на 29 септември актьори, риалити звезди от музикални формати, представители на арт средите и други, присъстваха на официалното откриване на Corso Ателие за десерти – актрисата Яна Маринова, актьорът Александър Алексиев (сериала Откраднат живот), Димитър Петров (сериала София Ден и Нощ), Йордан Дъбов (единствения сертифициран бариста инструктор за България), художникът Иван Яхнаджиев, Елица Андреева (сценограф), Шеф Любомир Тодоров (главен готвач в ресторант La Casa, един от най-изисканите в София), Ева-Мария (X Factor), Мариела (Star Academy), Ели Раданова (Music Idol), Соня Мембреньо  (Music Idol и предаването Комиците) и DJ Martini.

Актрисата Яна Маринова беше един от специалните гости и на нея беше посветен сладкиш лично от Шеф Владимир Тодоров и майстор-сладкарят Виктория. Те направиха за първи път портрет на личност под формата на десерт по примера на портретите на личности, които се правят в изобразителното изкуство. На отделните черти на характера й отговаряха точно определени съставки. Тъй като популярната дама спомена, че най-известната й черта е любовта към високия адреналин, в сладкиша използваха съответстващата съставка шоколад. На това, че Яна е огнената зодия лъв, сладкарите намериха еквивалент в чилито. Като резултат от съчетанието на съставките, описващи характера на актрисата, се получи Шоколадов чили тарт.

Шеф Тодоров е Шеф готвачът на CORSO, а сладката му половинка Виктория ръководи екипа от майстор сладкари, с който заедно творят вкусните домашни десерти на Corso Улица. През април тази година Шеф Тодоров спечели приза „Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на Професионалните Готвачи, като до момента то бе най-мащабното провеждано някога – повече от 130 участника. За миналата година шеф Тодоров държи в ръцете си титлата „Най-добър кулинарен студент“ за 2015 г. в САЩ, а Вики за "Най-добър сладкар". Състезанието се организира от American Culinary Federation.

Специален гост беше и художникът Иван Яхнаджиев, който рисува върху десертът за рисуване (Малиново Пети-Гато), акцент в сладката витрина на Corso Ателие за десерти. Лично той и Елица Андреева, сценограф по професия, ръководиха специално обособения кът за рисуване на десерти, в който се включиха любители-художници. В края на вечерта маестро Яхнаджиев избра най-красиво нарисуваният десерт, а талантливия участник получи подарък от Corso Ателие за десерти, един от специалните десерти – торта с кестени и млечен шоколад.

Сред специалните гости беше и Йордан Дъбов, който в тон със сладките специалитети презентира двата бленда кафе Dabov Specialty Cаfe, които се предлагат в CORSO – Ethiopia Moplako и Costa Rica Dona Ileana, международен победител в последното състезание Cup of Excellence.

Йордан Дъбов е сертифициран бариста инструктор от Европейската Асоциация за Specialty Coffee, единствения за България и региона до момента. Член е и на журито на международния конкурс Cup of Excellence 2016 в Гватемала.

Заедно с една от звездите в силно нашумелия напоследък сериал София Ден и Нощ – Димитър Петров, бариста на Corso Улица направи демонстрация на първото и единствено по рода си в България Кафе за Хапване пред гостите на вечерта.

Гостите на вечерта опитаха от различни десерти от витрините на Corso Ателие за десерти, станаха свидетели как се приготвя и завършва солен еклер, как се творят арт десерти, направени с емоцията и естетиката на изобразителното изкуство. Тези, които решиха да опитат нещо от витрините на ателието, участваха в томбола с награда ваучер за вечеря в Corso Ресторант на стойност 100 лв.

За по-доброто настроение се погрижиха Ева-Мария от X Factor, Мариела от Star Academy, Ели Раданова от Music Idol, Соня Мембреньо  от Music Idol и DJ Martini, чиято формация носи името High on Hills.

Разгледайте снимките от вечерта във Facebook страницата на Corso тук

Абонирай се за нашия бюлетин