Начало Контакти

Две години всяка сутрин печем закуски и ви поднасяме горещо кафе. Създадохме приятелство и изградихме доверие у вас.

За вас, нашите гости, ние решихме да отворим вратите към нов свят, ухаещ на шоколад, ванилия, канела и виолетки. Нашият млад и вдъхновен екип от сладкари, обединен от любовта към изкуството и десертите, нарисува най-прекрасния десерт в чиния и ние ще ви го поднесем с любов и внимание.

Ние от Corso Улица смятаме, че десерта сам по себе си е магия, щом е направен с любов и подходящите продукти. Вярваме, че правилната комбинация на продукти от човек с лично отношение към приготвянето на десерт, влияе на хората в позитивен план.

А знаете ли какво е кафе за ядене? 

Изглежда нелогично да излеете горещо еспресо върху студен сладолед, нали? Но в Италия това сладоледено „удавяне“ в ароматно еспресо е традиционен кафе десерт, носещ името Espresso Affogato. В превод от италиански affogato означава „удавен“. Този семпъл и лесен десерт обикновено се приготвя от две съставки – сладолед и шот еспресо.

Що се отнася до произхода, няма информация дали луд сладкар или бариста експериментатор го е създал, но без значение кой точно носи тази сладка вина, ние сме му изключително благодарни, защото към любимото ви кафе и сладолед добавихме хрупкави бисквитки, ликьор и портокалови корички и този експеримент създаде нашето кафе за ядене. Десерт, който ви дава енергия през целия ден.

Докоснете се до магията на изкуството и вземете част от цветовете в палитрата на Corso, като внесете повече топлина и цвят в душата на вашия ден.