Начало Контакти

Вино дегустация на вина от изба Rossidi

23.02.2018
Историята на Росиди започва през 2008 г., когато младото семейство Роси и Еди сливат имената си в едно и поставяйки началото на семейната винарска изба Росиди започват да произвеждат своята първа реколта вина. 
 
Представяме ви очарователните и талантливи млади винари Роси и Еди Куриян и техния главен технолог Петър Георгиев. Желанието им е да произвеждат висококачествени и не-масови вина.
 
И така през последните 10 години Rossidi насочват усилията си към изграждане на лични взаимоотношения с клиентите консуматорите и винопочитателите. Правят нещата със стремежа да бъдат различни и открояващи се от масовите производители на вино, и отстояват своите ценности и философия, а именно: 
 
"Виното трябва да отразява тероара и главните характеристики на сорта грозде, от който се произвежда. То не трябва да бъде комерсиален продукт, умишлено шлифован, за да допада на определена група консуматори"
 
Освен че вярват в това, те умеят да провокират интерес не като копират нечие виждане и подход, а като бъдат верни на себе си и своите ценности и експериментират извън установените рамки.
 
Лозята са засадени още през 2005-та година в землището на с. Николаево, общ. Сливен, собственост на семейството.
 
Каним ви да дегустирате четири от инспириращите вкусове на вината Rossidi в Corso. За да се потопите напълно в истинския вкус на всяко от вината, ще поднесем за вас хапки, които да разкрият пълните му вкусови характеристики.
 
Ето и кои са вината за дегустация:
 
1. Unison - Gewürztraminer & Chardonnay '15, Rossidi
- Мини омлет фарси с крем фреш
- Брускета с домат конкасе и песто
 
2. Chardonnay Egg-Fermented '16, Rossidi
- Пилешки крокет с естрагонова майонеза
- Хрупкава равиола с рикота и сос виерж
 
3. Pinot Noir '16, Rossidi
- Мус от сирена с черен трюфел 
- Патешко магре, сервирано с винегрет от маракуя
 
4. Rubin '15, Rossidi
- Домашна пилешка наденичка с крем от хрян    
- Мини grilled cheese сандвич с горгонзола и кули от малини
 
 
Вината ще представи лично Едуард Куриян, собственик на избата и съосновател на Wine & Spirits Academy Bulgaria.
 
Всеки от гостите на дегустацията ще има възможност да разговаря лично с Еди, да зададе своите въпроси на тема вина, да полюбопитства за тънкостите във винопроизводството и съхраняването на вино, както и за технологията на производство, многообразието от сортове и специфики на региона.
 
Отстъпка от 20%  ще има за всяко вино, закупено във вечерта на дегустацията.
 
Очакваме ви на 15 март, четвъртък, в 19:00 часа.
 
Куверт за вечерта на вино дегустацията: 25 лева.
 
Местата са ограничени и се изисква предварителна резервация на телефон 0877 777 530
Абонирай се за нашия бюлетин